VUC Svendborg

Bølgen

Ideen med udsmykningen er at skabe et billede af bevægelse og fremdrift. En bølge som bærer en frem, på samme måde som uddannelse løfter en fremad.

Udsmykningen skal arbejde sammen med den åbne og lyse bygning. Glascollagens farvemættede kalligrafiske linier danner et billede, som sætter fantasien igang.

Øhavet syd for Fyn har været min inspiration, det er iagttagelser og oplevelser på havet som har været igangsættende. Jeg finder også inspiration i andre kunstneres værker. I dette tilfælde er det et digt af den franske digter Jules Supervielle: “Bølgegang” som har haft betydning for mig:

Jorden er en rok som måne og sol spinder på,

og jeg er et landskab som undslap dens tener,

en havets bølge som har sejlet fra Homers tid,

i evig søgen efter en smuk bred så tre tusinde år kan bruse.

Menneskets erindring ruller over kloden, omslutter den,

skaber den en følsom himmel, med nervetråde

som virker i det uendelige

Glascollagen er udført i Per Steen Hebsgaards værksted efter mine tegninger og akvarelskitser.

Udsmykningen omfatter også farvesætning af den nye bygning og aulaen i den gamle bygning.

Décoration en verre à la école de préparation pour adultes à Svendborg

L’idée de la décoration est de créer une image du mouvement. C’est une vague qui avance de la même façon qu’une formation te fait faire des progrès.
L’archipel de la Fionie a été mon inspiration. Je travaille à partir d’observations et de choses vécues à la mer. Je trouve aussi de l’inspiration dans des oeuvres d’autres artistes. Ici je me suis inspiré
d’un livre du poète français, Jules Supervielle. Dans le poème:  “Houle” où on trouve le couplet: “Je suis une vague de la mer naviguant depuis Homère”.