Hotel Nyborg Strand, Auditoriet

Auditorium, Hotel Nyborg Strand, Udsmykning af facade og farvesætning af interiøret,1997, 8×64 m.

Vinger

Udsmykningen af auditoriet, som er tegnet af arkitektfirmaet Friis og Moltke, har udviklet sig fra ganske små akvareller, lavet ved de fynske strande, mere præcist ved en mågekoloni. Det er akvareller af de frit svævende måger. Skitserne af mågerne er bearbejdet i atelieret, til enkle vinge figurer som så er tegnet ind i murværkets mønster “skiftet”. Figurerne er muret i teglsten, som er glaseret i fem forskellige hvide nuancer. Arbejdet med de glaserede sten, fra prøvebrænding af forskellige farver til den endelige produktion af de 9000 sten, er udført på Tommerup Keramik. Ideen med en så integreret udsmykning, er på samme tid at skabe en billedmæssig stærk virkning og at fremhæve bygningens skulpturelle form, Alt sammen i samspil med haven og de øvrige bygninger. De hvide figurer lyser op her i alt det grønne og minder en om, at havet er på den anden side af bygningerne. Figurernes abstrakte udformning skal appellere til beskuerens fantasi. Nogle vil digte dem tilbage til mågerne og andre tænker måske på noget helt andet.

Farvesætning

Alle de nye lokaler: auditoriet, gangarealer og mødelokaler, er farvesat, som en del af udsmykningen. Væggene i auditoriet er grå for at koncentrere opmærksomheden på foredragsholderen. Kun gardiner og stole har sammen med loft felter, stærke farver

Les ailes

Cette fois-ci, j’avais un auditorium à décorer en céramique. J’ai fait un dessin comprenant deux figures géométriques en forme d’ailes. C’était facile de dessiner ces figures simples dans les liaisons du mur. Ces dessins qui sont ainsi incrustés dans la façade sont exécutés en briques vernies de cinq différentes nuances de blanc. Ces formes en vagues blanches rappellent la mer qui se trouve juste derrière les bâtiments.

Wings

In this case I drew a pattern consisting of two wing-shaped figures. The pure forms were easy to draw into the bond of the brickwork. The ornamentation which became built into the facade in this way is made by bricks that are glazed in five different white shades. The waving white figures refer to the sea which lies behind the buildings.